Gondolataink a közétkeztetésről - 8. rész
A közétkeztetés előnyei más étkezési formákkal szemben
Eddigi blogbejegyzéseink során főként hátrányokról, “problémákról”, nehézségekről beszéltünk, melyek a közétkeztetést sújták, melyből úgy tűnhetett kissé pesszimisták vagyunk és belefáradtunk tevékenységünkbe, holott mi sem lehetne távolabb az igazságtól.
Fontosnak láttuk közölni ezeket az információkat, és bemutatni a közétkeztetést, realistán ábrázolni a jelenlegi helyzetet, ahogyan azt mi látjuk.
Ha nem érdekelne minket a gyermekek, munkatársaink sorsa, nem foglalkoznánk a témával egyáltalán és nem írnánk ezeket a blogbejegyezéseket.
Ebben a bejegyzésben megpróbáltuk összeszedni a közétkeztetés előnyeit -igen, van ilyen is- más étkeztetési formákkal szemben.
A nyilvánvaló előnye, hogy olcsóbb alternatíva, mint bármely más étkezési forma. Manapság az emberek fejében az alacsony ár egyet jelent a silány minőséggel. Ennyi pénzért, amennyiből szolgáltatunk nyilván nem tudunk éttermi szinvonalú kiszolgálást nyújtani, ellenben az ételek összetétele/változatossága/minősége sok esetben megközelíti vagy ritkábban még túl is haladja egy átlag étterem szintjét, ahol 5-ször ennyibe kerül egy menü.
-Akkor miért ilyen olcsó?? -Kérdezhetik joggal.
A megfizethető árat központosítással, szervezéssel, szakemberek bevonásával és logisztikai műveletekkel tudjuk biztosítani.
Az alacsony áron kívül még természetesen sok egyéb előnnyel is rendelkezik a közétkeztetés.
Az ételsorokat, menüket, kiszabatokat hozzáértő szakemberek tervezik meg központi előírások alapján. A jellegéből adódóan olyan konyhatechnológiai eljárásokat használunk, olyan gépekhez/berendezésekhez van hozzáférésünk, melyeket nem hogy a háztartásokban, de a legtöbb étteremben sem tudnak anyagi, személyi vagy más egyéb okokból kifolyólag alkalmazni.
A közéteztetésben minden nap, válogatott, jó minőségű, magyar/helyi termelőtől származó nyersanyagokból főzünk. Az étlap mindig a legfrissebb vendéglátós és élelmezési trendekhez igazodik. Néhány éve bekerültek kínálatunkba a halak, különböző, változatos elkészítési módokkal megspékelve, hetente, kéthetente egyszer szerepelnek az étlapon. A saláták is egyre gyakrabban jelennek meg a a főételek mellett. Tejeket, tejtermékeket, teljes kiörlésű kenyereket, gyümölcsöket is igyekszünk egyre sűrűbben belevarázsolni a menübe.
Ezek az innovatív megoldások, a gondosan megválogatott nyersanyagok, az elkészítés folyamata és a kontroll garantálják, hogy az ételsor gazdaságosan és biztonságosan készül el, hogy az ebéd mindig egészséges, tápláló és finom.
hozzászólások ()
Ha mégsem szeretnéd, hogy megjelenjen, írj nekünk és pár napon belül válaszolunk rá.