Gondolataink a közétkeztetésről - 1. rész
Miért nem jó a menza imidzse?
Véleményünk szerint a kérdésre összetett a válasz, részben információhiányra vezethető vissza. Az emberi agy csodás szerv, egy komplex számítógép, de sajnos van neki gyengesége is. Nem szereti az ismeretlen tényezőket, a megválaszolatlan kérdéseket, így tudat alatt hajlamos kitölteni a hiányzó réseket, akár olyan dolgokkal is, melyeknek legritkább esetben van valóságalapja.
A menzáról kialakult kedvezőtlen kép ugyancsak visszavezethető a szülőkben megbúvó rossz emlékekre saját gyermekkorukból és hát valljuk be, sokszor nem alaptalanul. A 70-es 80-as években a közétkeztetés még egész más színvonalat képviselt mint napjainkban. A kétes forrásból származó alapanyagból készült felismerhetetlen ételek, a lisztes habarástól sűrű főzelékek illetve az ételesekben az ebédet elhordó konyhásnénik gondolata azonnal bevillan, ahogy meghalljuk a menza kifejezést.
Az elmúlt évek során a menza rengeteget változott, de az arról kialakult kedvezőtlen kép szilárdan megmaradt az emberek fejében.
Folytatása következik...
hozzászólások ()
Ha mégsem szeretnéd, hogy megjelenjen, írj nekünk és pár napon belül válaszolunk rá.